söndag 15 augusti 2010

Bekännelse (astrologi)

Astrologi är det dj*ste som finns. Mitt intellektuellt förklarar högmodigt att det inte kan vara sant och att det inte är sant. Min erfarenhet anger att jag, rätt så ineffektivt men med någorlunda precision, kan gissa vilket teckenelement (eld, jord, luft eller vatten), alternativt vilken kardinalitet (kardinal, fast, labil) en viss person har. Att gissa på exakt stjärntecken är dock mycket svårare, och blir nästan aldrig rätt. Det är mycket svårt att ta på vad det är för ansiktsdrag eller attityd som utmärker stjärntecken, bara något i stil med:
eldhelvaken väntan alt. stark energi, no-nonsense
jordfilbunken, cool guy, självironi, lustigkurren, retstickan
luftavvaktande eller den intensiva kontaktskaparen, den flexible, alt den kyligt betraktande (istoppad vulkan ¹)
vattenden försiktiga/blyga kontaktskaparen, emottagaren, lyssnaren, den självanpassande alt. den egensinnige eller mäktige (främst fiskar)
Foton duger dåligt men kan ibland ge en vägledning, antagligen har det ganska litet med det fysiska utseendet att göra, utan fastmer en attityd och ett rörelsemönster i individen.

Allt detta grundar sig på egen erfarenhet, inte på att jag läst några böcker. Naturligtvis är det inte sant för fem öre, samtidigt som det är fullkomligt sant.

¹) "istoppad vulkan" tillskrivs felaktigt Skorpionen som – som regel – är en varm och känslig människa som dock har en förmåga att trycka rakt på den känsliga punkten, ibland elakt fnittrande.

Inga kommentarer: